otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Koptamborēju

Sestdien, 18.02., arī es nolēmu piedalīties koptamborēšanā, kaut gan šo ideju ieraudzīju tikai pašā sestdienas rītā Pie Ineses, kas mani tālāk aizveda pie Lindas, kas organizēja šo tamborpasākumu.

Tamborēt īsti nemāku, tikai puķītes un kādu maliņu aptamborēt, ja ķeros pie dzijas, tad labāk adu, bet šo dakšu tamborēšanu gan zinu jau no skolas laikiem. Nu neņēmos es nekam jaunam klāt ķerties, neriskēju eksperimentēt ar tamborēšanu, bet lai piedalītos, nolēmu tamborēt šalli, jo to man tiešām vajag, komplektā jau noadītiem roku sildītājiem. Un beidzot arī kaut cik vērtīgi izlietot sen dāvāto dziju. Tambordakšas un tamboradata retro - no PSRS laikiem. :)
Diena bija ļoti aizņemta, tādēļ no paša rīta tik mazliet iesāku un vakarā pabeidzu vienu kārtu - 300 cilpiņas katrā pusē. Svētdien jau tapa vēl 2 kārtas, bet liekas, ka vajadzēs visas 4.
Būs gatava, atrādīšu ar visiem roksilžiem :)

8 komentāri:

  1. pirmo reizi mūžā redzu tādu dakšu:) un paņēmienu:)

    AtbildētDzēst
  2. es ar šokā par tādu dakšu. super, man ar vaig izmēģināt :D

    AtbildētDzēst
  3. Jāsameklē mana vecā dakša un jāpamēģina atcerēties, kas un kā.. :)

    AtbildētDzēst
  4. Nu re, kādai tas ir jaunums, bet kādai pat dakšas mājās atrodamas...:)

    AtbildētDzēst
  5. Man kādreiz ierādīja puķu rakstu ar dakšu tamborējamu, bet esmu jau visu aizmirsusi. Būtu labi, ja tu savu foršo dakšas rakstu aprakstītu sīkāk. Varbūt es arī atcerētos kā dakšot. Ko saki?

    AtbildētDzēst
  6. Dakšas rakstu tamborēju tieši tāpat kā šajā blogā http://smukumlietugrozs.blogspot.com/ redzamajā shēmā, pēc tam tie raksti jau veidojas kopā tamborējot tās slejas, tur variāciju daudz...

    AtbildētDzēst
  7. forši! es ar' gribu iemēģināt, vajadzēs uzmeistarot to dakšu pašrocīgi, varbūt sanāk.

    AtbildētDzēst
  8. nu šitā arī man ir ķīniešu ābece - apskatījos smukumlietās un tāpat netiku gudra, kā tas process notiekās :) Tās dakšas tak ir tik maziņas, nu kā tur šalli virsū var uzmargot???!!!
    Bet izskatās tik skaisti - es arī gribu to iemācīties...

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...